fbpx

10 aktiviteter att göra med barnen i coronatider – inomhus

När många aktiviteter har ställts in på grund av coronaviruset gäller det att hitta nya roliga saker att förgylla dagarna med. Här hittar du några roliga tips på aktiviteter du kan hitta på inomhus tillsammans med dina barn.

Artikeln innehåller bl.a. sponsrade länkar från Bokus och Åhléns.

Semestertiders tips att göra med barnen i coronatider:

  1. Läsa böcker: Undersökningar visar att barn som läst tillsammans med sina föräldrar har ett större ordförråd än barn som inte blivit lästa för, när de börjar förskolan. Har du en gammal favorit i bokhyllan? Annars kan du välja bland mängder av roliga böcker hos Bokus.
  2. Pyssla: Med lite papper, pennor, lim och en sax kan du och barnen pyssla fram många roliga kreativiteten. Gör-det-själv (DIY) en regnig innedag och låt barnens fantasi flöda! Kanske ett fint pärlhalsband?
  3. Pussla: Att lägga ett pussel tillsammans hjälper ditt barn att utveckla både grovmotoriken och finmotorik. Att passa ihop rätt bitar är inte alltid så enkelt! Hitta roliga pussel hos Åhléns.
  4. Spela sällskapsspel: Att spela spel med barnen är både roligt och lärorikt. En trivsam stund att umgås och utmana varandra. Lär barnen alla dina kortspel eller varför inte slå en Yatzy? Hitta spel hos Åhléns.
  5. Lär ditt barn programmera: Det finns många enkla programmeringskurser för barn online. Hitta en rolig kurs för att koda och låt ditt barn både förbättra kommunikationsförmågan, träna tålamodet och skapa bättre förutsättningar för framtiden i en eftertraktad bransch.
  6. Lär ditt barn spela instrument: Det handlar inte bara om att kunna spela en glad melodi. Att lära sig spela instrument förbättrar även studieresultat i matematik och språk, samt minskar oro och stress. Har du inte möjlighet att lära barnet själv så kan du ta en kurs online.
  7. Spela bingo: Klassiskt bingo eller låt barnen skapa egna bingobrickor att fylla med olika aktiviteter som de ska utföra. Varför inte ett bingo med alfabetet och saker som finns i hemmet?
  8. Göra trolldeg: En rolig och enkel aktivitet. Att forma trolldegen till olika sorters figurer är uppskattat pyssel för barn i alla åldrar. Du behöver bara mjöl, salt, vatten och olja.
  9. Bygga lego: Ta fram den gamla legolådan och sök manualer på internet, det finns mängder av roliga instruktioner att följa. Bygg ett rymdskepp, en hel stad eller varför inte ditt eget hus i lego?
  10. Följa recept: Lär barnen att följa recept, steg för steg. En god trerätters för hela familjen eller en god efterrätt att baka. Leta fram en favorit på internet och på med kockmössan.