fbpx
KulturListorNöjesparkSmultronställen

5 museer att besöka i Stockholm

Stockholm har många intressanta museer att besöka, oavsett om du är intresserad av historia, konst, teknik eller något annat.

Här är en lista med några av Sveriges bästa museer att besöka:

  1. Vasa-museet – Ett av Stockholms mest populära museer, beläget på Djurgården. Här kan du se det välbevarade skeppet Vasa, som sjönk 1628 på sin maiden voyage.
  2. Moderna Museet – Ett av Sveriges mest kända museer för modern och samtida konst, beläget på Skeppsholmen i Stockholm. Här kan du se verk av kända konstnärer som Pablo Picasso, Salvador Dali och Marcel Duchamp.
  3. Konstmuseet i Göteborg – Ett av Sveriges största museer för konst, beläget i centrala Göteborg. Här kan du se verk av kända svenska konstnärer som Carl Larsson och Anders Zorn, samt internationella konstnärer som Monet och Van Gogh.
  4. Tekniska museet – Ett av Sveriges största museer för teknik och vetenskap, beläget i Stockholm. Här kan du se utställningar om allt från järnväg och flyg till datorer och robotar.
  5. ABBA-museet – Ett museum dedikerat till den svenska musikgruppen ABBA, beläget på Djurgården i Stockholm. Här kan du se kläder, instrument och andra föremål från ABBAs karriär, och också sjunga med i en av deras låtar i en interaktiv studioliknande miljö.