fbpx
Aktiv semesterDalarnaHotellHusJämtlandLapplandListorSmultronställenStugor

5 skidorter i Sverige att besöka

Sverige är ett fantastiskt land att åka skidor i, med ett brett utbud av olika skidorter att välja mellan. Oavsett om du är en erfaren skidåkare eller bara vill ta det lugnt och njuta av den vackra naturen, finns det något för alla. Här är en lista med några av Sveriges bästa skidorter för dig att välja mellan.

5 skidorter i Sverige (och Norge) att bocka av i din bucket list:

  1. Åre – En av Sveriges mest populära skidorter, med ett brett utbud av piståkning för alla nivåer. Här finns också många bra restauranger och andra aktiviteter för att fylla på med energi efter en dag på pisten.
  2. Sälen – En stor skidort med många olika skidbackar för alla nivåer. Här finns också möjligheter för andra vinteraktiviteter som snöskoterkörning och hundspann.
  3. Vemdalen – En av Sveriges största skidorter, med många olika skidbackar och off-piste-möjligheter. Här finns också många bra boendealternativ för alla olika budgetar.
  4. Trysil – Norges största skidort, belägen precis över gränsen i Sverige. Här finns ett brett utbud av skidbackar för alla nivåer, och också möjligheter för andra vinteraktiviteter som snöskoterkörning och skridskor.
  5. Storlien – En mindre skidort, belägen i det vackra fjällområdet vid Storlien. Här finns många fina skidbackar för alla nivåer, och också möjligheter för andra vinteraktiviteter som skridskor och hundspann.