fbpx
HallandListorSkåneSmålandStränder

Sveriges 10 bästa stränder 2022

Blir det en sommar i Sverige igen? Vi listar Sveriges mest vackra sandstränder och solstänkta klippor.

Vilken är Sveriges bästa strand och vilka kommer du att besöka i år?

Lomma Beach (Lomma/Malmö)

Lomma Beach ligger det lilla samhället Lomma strax norr om Malmö. Lomma Beach är en långgrund sandstrand, vilket är ett paradis för hela familjen. Lomma Beach har ett imponerande utbud av faciliteter, flera toaletter, omklädningsrum och grillplatser. I direkt anslutning till stranden ligger restauranger med uteserveringar längst med vattnet och uteställen av olika slag. Ett måste i sommar! Läs vår artikel om Lomma Beach.

Tylösand (Halmstad)

Tylösand har bland annat en fyra kilometer lång strand som flera gånger utsetts till Sveriges bästa. Under de varma sommardagar är här tätt mellan solstolarna och en skön Medelhavskänsla. Vill du till lite lugnare miljö kan du enkelt promenera en bit norrut mot ån Nyrebäckens mynning eller placera dig bland de höga sanddynerna. Perfekt för hela familjen!

Skanör (Vellinge)

Skanörs havsbad är en charmig och populära strand. Njut av de färgglada badhytterna som står vackert uppradade på den härligt vita sandstranden. Stranden ligger perfekt intill livliga Skanörs hamn, där du hittar ett flertal trevliga serveringar.

Böda Sand (Öland)

På den norra delen av Sveriges längsta ö ligger kanske en av våra mest kända campingplatser, Böda Camping. Men här kan du även få chansen till till sol och bad på denna underbara sandstrand!

Pite Havsbad (Piteå)

Njut av den kilometerlånga vita sandstranden i Piteå. En långgrund strand som är perfekt för lata dagar med hela familjen. Stranden är ofta välbesökt tack vare Pite Havsbads populära anläggning med ett stort utbud av allt från god mat och dryck till roliga aktiviteter för alla åldrar. Gillar du lugn och ro bör du tänka en gång till innan du ger dig iväg, stranden är full av liv och rörelse.

Skrea strand (Falkenberg)

Här hittar du höga sanddyner och vackra badstugor, mat och dryck, folkliv och den långa bryggan. Den 2 km långa Skrea strand är en av Hallands finaste och mest populära stränder. Under sommartid hittar du ett rikt utbud av både kiosker och serveringar.

Getterön (Varberg)

Getterön är en halvö i Varbergs kommun som erbjuder en fantastisk badupplevelse med alla sina vikar. På Getterön Första vik hittar du en fin sandstrand, klippbad och bryggor. I Andra vik, en mindre badplats med badbrygga och klippbad. På Getteröns Tredje vik hittar du en mindre sandstrand och klippor i nära anslutning till Getteröns Camping. Tredje vik är kommunens enda hundbad. På Fjärde vik finns en härlig vit sandstrand med badbryggor och klippinslag. Femte vik är en vit sandstrand som passar perfekt för barnen, med lekplats, toaletter och kiosk i nära anslutning.

Sandhammaren (Ystad)

Sandhammaren i Ystad har flera gånger toppat listor över Sveriges bästa stränder. Den finkorniga vita sandstranden med gräskullar är belägen i Skåne mellan Simrishamn och Ystad. Sandhammaren är ett populärt turistmål med plats för lek, bad och avkoppling. Håll utkik för de livliga strömmarna i vattnet bara! Läs vår artikel om Sandhammaren.

Tofta strand (Gotland)

Besökare från hela Sverige och världen har länge lockats till sol och bad på Tofta strand. Under 2019 blev Tofta Strand utsedd som Nordens bästa strand av Expressens Allt om resor. Här hittar du beach clubs, pooler och flera aktiviteter som Padel, yoga, SUP, simskola. Passar både familjen och partyprinsessan!

Åhus strand (Kristianstad)

I vackra Åhus strax utanför Kristianstad finns härliga Åhus strand som präglas av södra Sveriges natur. Se till att packa picknickkorgen och bege dig hit för en härligt och salt badupplevelse. Glöm inte för allt i världen att smaka på deras glass!