fbpx
Jämtland

Semester i Jämtland

Låter långa stränder, vackra skogsstigar, mäktiga vattenfall och vandring lockande för dig? Då är det dags att åka mot Jämtland och upptäcka allt vad detta vackra landskap har att erbjuda!

Tysjöarna

Är du intresserad av fåglar? Då är Tysjöarna rätt plats för dig. Området består av stigar som du tar dig fram på, på vissa ställen finns spång som skyddar dig mot vatten och sten. Här finns även en kilometerlång träramp för dig som sitter i rullstol eller har med dig barnvagn. På området finns fågeltorn, rastplatser, eldplatser och rejäla vindskydd- allt för en lyckad dag med fågelskådning!

Andersön

Gillar du vacker natur och långa stränder? Då ska du besöka Andersön! På sommarn är här fina badstränder som under vintertid förvandlas till ett vackert ställe för skidåkning. Utsikten mot fjällen lockar många besökare, Åreskutan syns tydligt och är en vacker upplevelse för såväl barn som vuxen. På ön finns det många spår från förr, här bodde människor för tusentals år sedan. Här finns boplatser från stenåldern och gravar från järnåldern. Är du intresserad av historia finns här mycket att se och uppleva!

Vackermyren

Älskar du blommande orkidéer? I juni kan du upptäcka en vacker orkidémyr som är i full blom på Vackermyren. Här finns orkidéer och massor av andra växter att upptäcka. Du tar dig fram på en bred träramp, den är anpassad för rullstol, barnvagn och rullator. Ute på myren finns rastplats med bänkar, här kan du njuta av medhavd fikakorg och den vackra naturen.

Tännforsen

Blir du imponerad av gigantiska vattenfall? Då är Tännforsen en plats du måste besöka under din semester i Jämtland! Under sommarhalvåret dånar gigantiska mängder med vatten nerför fallet, vintertid fryser vattnet och täcks av unika isskulpturer. Tännforsen är ett populärt utflyktsmål för både vuxna och barn, forsen har besökts av människor i hundratals år. Runt vattenfallet finns en sagolik skog med träd och mossa, här kan du upptäcka unika växter och djurarter.

För mer information om utflyktsmål i Jämtland besök denna sida.