fbpx
Aktiv semesterDalarna

Aktiv semester i Dalarna

Låter fjäll, sjöar och natur intressant? Då är det dags att packa väskan och åka mot Dalarna! Här finns aktiviteter året runt oavsett intresse och ålder.

Uppleva Dalarna till fots?

Snöra på dig vandringsskorna och upplev det vackra landskapet till fots. Här vandrar du i ett omväxlande landskap med fjäll och dalar och får du uppleva den vackra naturen på nära håll oavsett årstid. I Dalarna finns flera mil av vandringsleder att upptäcka, med eller utan guide beroende på hur erfaren du är. Flertalet olika vandringspaket finns att välja mellan, exempelvis: vandring med barn, vandra under flera dagar, temavandringar och heldagsvandring med mat.

Gillar du att fiska på semestern?

Här finns både forsar, åar och flertalet sjöar att testa fiskelyckan i.  Här finns möjlighet att fiska på egen hand eller med guide. För den som är intresserad av att lära mer om fiske finns kurser på olika nivåer, både för vuxna och barn. För en helhetsupplevelse finns kombinerade paketresor med fiske och boende att köpa, hör med den lokala fiskebutiken för mer information.

Vill du upptäcka vackra Dalarna på två hjul?

Oavsett om du föredrar en lugn cykeltur eller mountainbike och downhill är du på rätt plats! Här finns branta backar, grusvägar, vackra stigar och flertalet cykelleder att upptäcka i din egen takt. Om du inte har möjlighet att ta med din egen cykel så finns det flertalet ställen att hyra både cykel och hjälm på! Med cykel kan du och ditt sällskap upptäcka landskapet i er egen takt, medtag egen fikakorg eller stanna på ett av alla mysiga fik.

Är du redo för att svinga klubban på semestern?

I Dalarna finns många golfbanor med utrymme för både spel och vackra naturupplevelser. Omgivningarna och den vackra naturen runt de 20 golfbanorna höjer helhetsupplevelsen under spelets gång. På de flesta golfklubbarna finns restauranger och receptioner med möjlighet att köpa golfpaket med boende. Du kan läsa mer här.